همزمان با بررسی لایحه بودجه سال 98؛

آیا دهک‌های فقیر در برابر سونامی گرانی مورد حمایت قرار می‌گیرند؟

همزمان با آغاز بررسی لایحه بودجه سال 1398 این انتظار بین مردم و کارشناسان وجود دارد که سازمان برنامه و بودجه سهم اقشار ضعیف و ضربه‌پذیر را از حمایت های دولتی افزایش دهد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، با افزایش قیمت دلار و کاهش ارزش پول ملی طی یکسال گذشته، قیمت کالاهای مختلف به صورت تصاعدی افزایش یافت به گونه ای که میزان افزایش تورم در برخی از اقلام مصرفی تا 240 درصد گزارش شده است.

در ابتدا مقامات دولتی سعی می کردند شروع روند گرانی ها را به ایجاد "حباب" تاویل کنند اما با گذشت زمان و شدت گرفتن نابسامانی در بازار، مشخص شد که زمام امور از دست دولت خارج شده است.

طی یکسال گذشته قیمت کالاهای اساسی 70 درصد افزایش یافته است؛ در همین رابطه چندی پیش رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در جلسه علنی پارلمان به ضعف دولت در مدیریت توزیع کالا و دلال‌بازی در بازار اشاره کرد و اعلام کرد: متأسفانه علی‌رغم اختصاص ارز 4200 تومانی، متوسط قیمت کالاهای اساسی نسبت به سال گذشته ۷۰ درصد افزایش یافته است.

محمدرضا پورابراهیمی همچنین به رانت 100 هزار میلیاردی دلالان و عدم کنترل بازار توسط دولت اشاره کرد و بیان داشت: اگر قرار است دولت ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی اختصاص دهد، باید توزیع کالاها را نیز مدیریت کند؛ بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رانت از این طریق به جیب دلالان رفته است.

تورم یکسال گذشته فقط محدود به یک گروه مصرفی خاص نبود و به نوعی همه اقلام و اجناس را فرا گرفت؛ قیمت مسکن در یکسال گذشته به طور غیرمعمولی رو به افزایش گذاشت به طوری که شدت افزایش قیمت مسکن در تهران ۷ برابر شد و شهروندان تهرانی در یکسال گذشته شاهد افزایش 91 درصدی قیمت مسکن بودند.

از طرفی قیمت برخی از مصالح ساختمانی در یک سال گذشته تا سقف 145 درصد افزایش یافته است که به طور مثال می توان به افزایش قیمت لوله، پروفیل و میلگرد اشاره کرد؛ همین مسئله باعث شد میزان ساخت و ساز در سال جاری به شدت کاهش یابد و مشکلات حوزه مسکن روز به روز تشدید شود، از طرفی کارگران ساختمانی بخاطر تعطیلی پروژهای عمرانی در یک سال گذشته ایام سختی را پشت سر می گذارند.

اینک همزمان با آغاز بررسی لایحه بودجه سال 98 این انتظار بین مردم و کارشناسان وجود دارد که سازمان برنامه و بودجه سهم اقشار ضعیف و ضربه‌پذیر را از حمایت های دولتی افزایش دهد، افزایش دستمزد کارگران و اعطای بسته های حمایتی به خانوارهای فقیر هرچند که حلال واقعی مشکلات نیست ولی می تواند مسکنی باشد که به طور موقت باری از دوش طبقات فرودست بکاهد.

شرایط نامناسب اقتصادی در یک سال گذشته منجر به فقیرتر شدن فقرا و سقوط قشر متوسط جامعه به زیر خط فقر شده است، در همین رابطه معصومه آقاپور علیشاهی نماینده اصلاح طلب مجلس که جزء حامیان سیاسی دولت محسوب می شود در گفتگو با خبرنگار قم فردا، شرایط اقتصادی کشور را نامناسب قلمداد کرد و بیان داشت: در حال حاضر با توجه به کاهش ارزش پول ملی و افزایش شدید تورم، حال‌وروز اقتصاد کشور چندان مناسب نیست و طبق آمارهای منتشر شده از مراکز آمار، در حال حاضر 11 میلیون خانوار ایرانی در خط فقر قرار گرفته اند.

انتهای پیام/ 130
http://qomefarda.ir/1073
اخبار مرتبط

نظرات شما