ثروتی پنهان در دل بیابان های قم؛

لزوم توجه به سنگ های قیمتی در قم برای توسعه اقتصادی

استان قم از نظر وجود معادن سنگ های تزئینی در رتبه مناسبی در کشور قرار دارد که مسئولین از این مسئله می توانند در توسعه فعالیت های اقتصادی و اشتغال زایی برای استان بهترین استفاده را کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، نزدیکی قم به تهران به عنوان بزرگترین بازار مصرف کشور یکی از عوامل رونق سرمایه گذاری در بخش تولید در قم می باشد همچنین از طرفی قرار گرفتن در اصلی ترین مسیر حمل و نقل جاده ای و ریلی کشور از مزایای دیگر استان می باشد.

استان قم دارای مزایای دیگر هم همچون نزدیکی به مناطق آزاد و فرودگاه بین المللی امام خمینی و مهرآباد تهران می باشد که از این مزایا می تواند در مسیر جذب گردشگر، توریست و سرمایه گذار برای استان بهترین استفاده را داشته باشد.

همچنین باید به این مسئله که استان قم دارای مراکز علمی و دانشگاهی در حوزه های مختلف می باشد هم اشاره کرد که همین مراکز می تواند نیروی انسانی  وکار مورد نظر را فراهم و موجب رونق فعالیت های اقتصادی شود.

استان قم در برخی از فعالیت های اقتصادی در کشور رتبه اول را از نظر جایگاه دارد که از این موارد می تواند به بحث صنعت چاپ و نشر اشاره کرد چرا که وجود مراکز علمی و دینی بسیار در قم نقطه قوتی می باشد که سرمایه گذاران بسیاری در این حوزه سرمایه گذاری کنند .

البته در این زمینه میتوانیم به صنایع بومی شده همچون کفش و دمپایی، چوب، سنگ، صنایع پلاستیک، لاستیک و صنایع فلزی که از دیگر ظرفیت های صنعتی و معدنی استان هستند اشاره کرد.

این درحالی است که  2 هزار و 300 واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در قم وجود دارد که از این تعداد حدود 90 درصد مربوط به صنایع کوچک و متوسط است؛ همچنین بیش از 53 هزار تن در واحدهای صنعتی استان فعالیت می کنند و باید به این هم اشاره کردکه قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.

حال همه این موارد می تواند عاملی باشد برای ارتقائ اشتغال و فعالیت های اقتصادی در استان که باید مسئولین نسبت به آن حساس باشند و برنامه ریزی های دقیق و مناسبی را انجام دهند؛ اما در این بین استان قم دارای ظرفیت سنگ های تزینی هم می باشد که باید استفاده اقتصادی از آن شود.

پیشینه صنعت سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در قم به 7 هزار سال پیش برمی گردد، از همان دوره مردم از این سنگ ها در قاب انگشترهای زینتی، تسبیح، گردنبند و گوشواره استفاده می کردند.

در کتاب های مذهبی نیز روایات و احادیثی درباره خواص درمانی و ثواب معنوی استفاده از سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی آمده است.

سنگ های قیمتی و تزیینی در استان قم با توجه به علاقه مندی مردم ، ظرفیت ایجاد اشتغال خوبی در استان قم دارد و تعداد زیادی از جوانان می توانند با ورود به این صنعت دارای شغلی مطمئن شوند .

این در حالی است که محمود سیجانی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم با اشاره به سنگ های قیمتی استان قم، گفت: این استان از ظرفیت های زیادی برای ایجاد معادن سنگ تزیینی و واحدهای صنعتی فرآوری آن برخوردار است.

وی تاکید کرد: ظرفیتی غنی از معادن سنگ های تزیینی در نقاط مختلف استان پراکنده می باشد که با به کارگیری طرح های جدید و استفاده بهینه از این مواد معدنی می توان کسب و کارهای درآمدزا در زمینه صنعت ساختمانی و فضاهای شهری ایجاد کرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم افزود: فرصت های لازم برای سرمایه گذاری در این بخش هم در زمینه راه اندازی معادن جدید و هم بخش فرآوری آن فراهم است و فعالان اقتصادی می توانند در این عرصه، حضور پررنگی داشته باشند.

در هر حال قرار گرفتن استان قم در رتبه دوم داشتن معادن سنگ عقیق بعد از مشهد و همچنین دیگر سنگ های تزئینی مهم بودن این صنعت را برای توسعه فعالیت های اقتصادی بسیار مهم نشان می دهد که همین مسئله می تواند برای مردم استان به اندکی تدبیر مناسب اشتغال زایی ایجاد کند.
پس امیدواریم که مسئولین استان در خصوص سنگ های تزئینی برنامه ریزی های دقیقی را انجام دهند تا ثروت های پنهانی که در دل بیابان های قم قرار دارد با استخراج عاملی برای توسعه فعالیت های اقتصادی استان تبدیل شود.


انتهای پیام/160
http://qomefarda.ir/4588
اخبار مرتبط

نظرات شما