قم فردا گزارش می‌دهد؛

درد نان نانوایان قمی!

مردم گاهی لابلای لقمه های نان خود کمی نفرین و ناسزا هم به ما نثار می کنند، که چرا نان آن‌طور که باید کیفیت ندارد، اما آن‌ها نمی‌دانند آرد نامرغوب است، آن‌ها نمی‌دانند که ما هنوز به نرخ ۵سال پیش دستمزد می گیریم! این ها درددل یکی از نانوایان قمی بود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، از سال 93 قیمت نان در استان قم ثابت بود و این مسئله مورد اعتراض نانوایان بود، البته در این مدت قیمت آرد افزایش پیدا نکرد اما برخی از نانواها بدون ابلاغ قانونی اقدام به افزایش نرخ نان کرده بودند  تا اینکه افزایش 10 درصدی قیمت انواع نان در استان قم ابلاغ شد.

گاهی از سوی مسئولان اعلام می شود که کالایی گران نخواهد شد اما در این میان حق تولید کننده ای که در این شرایط اقتصادی مشغول فعالیت است کمرش زیر بار تورم و گرانی مواد اولیه تولید خم می شود از جمله این تولید کنندگان نانوایان هستند تثبیت قیمت نان به نوعی موجب بی انگیزگی در نزد نانوایان برای تهیه و پخت نان با کیفیت شده و گاهی برخی از آن‌ها  وزن چانه های نان را کاهش داده اند، در حالی که هیج نظارتی نیز بر آن‌ها صورت نمی گیرد.

در حال حاضر 900 نانوایی در سطح قم فعالیت می کند که 603 نانوایی از این نانوایی ها دولتی بوده و از آرد یارانه ای استفاده می کنند و بقیه نانوایی های آزاد پز هستند که تعداد کمی از آن ها نیزبدون مجوز فعالیت می کنند


کیفیت آرد نامرغوب است

در این زمینه یکی از نانوایان قم در گفتگو با خبرنگارقم فردا  گفت: صنف نانوا مورد ظلم واقع شده است،  افزایش پیدا نکردن قیمت نان به بهانه  حمایت از قشر ضعیف با تحت‌فشار گذاشتن عده ای از همان قشر ضعیف یعنی نانوایان هستند اصلاً درست نیست،  نانوا هم از همین قشر و از جنس همین مردم است بهتراست استاندار محترم  و واحد اصناف تصمیم بهتری بگیرند، ثابت ماندن قیمت نان به چه قیمت؟ ما هم سیب‌زمینی ،برنج و دیگر کالاها را که قیمت آن‌ها افزایش پیداکرده است مصرف می‌کنیم  ماهم خانواده و بچه داریم ،کرایه خانه داریم.

یکی دیگر از نانوایان قمی در گفتگو با خبرنگار قم فردا، اظهار داشت: ساعت ۵صبح شروع کار ما نانواها است تا مردم شریف بتوانند نان تازه و داغ را در اولین ساعات روز سر سفره خانواده خود بگذارند و با لذت صبحانه میل کنند.

وی گفت: مردم گاهی لابلای لقمه های نان خود  کمی نفرین و ناسزا هم به ما نثار می کنند، که چرا نان آن‌طور که باید کیفیت ندارد،  اما آن‌ها نمی‌دانند آرد نامرغوب است، آن‌ها نمی‌دانند که ما هنوز به نرخ ۵سال پیش دستمزد می گیریم!،  سال‌هاست که دولت، پُز ثابت نگه داشتن نرخ نان را از جیب ما نانوایان که از قشر ضعیف هستیم پایین نگه داشته است.


پرچگانی، عضو هیئت‌مدیره اتحادیه نانوایان قمی در گفتگو با خبرنگارقم فردا اظهار داشت: امروز عمده مشکلات نانوایی ثابت ماندن نرخ نان از سال ۹۳با توجه به تورم سرسام‌آور در اقتصاد کشور است که موجب کوچک‌تر شدن سفره نانوایان و کارگران نانوایی شده است، در سطح استان قریب به ۱۰۰۰واحد نانوایی فعال است که به‌طور میانگین ۵کارگر در آن مشغول بکارند.

پرچگانی گفت: جمعیتی که به‌طور مستقیم در استان قم با نرخ نان گذران امور اداره می کنند بالغ‌بر ۲۲هزار نفر است، افزایش هزینه های تولید و افزایش هزینه های خانوار همه‌ی این افراد را دچار بحران سخت اقتصادی و روانی نموده است.
.
عضو هیئت‌مدیره اتحادیه نانوایان قمی بیان داشت : البته چاره کار فقط افزایش قیمت نان نیست بلکه با اختصاص یارانه بیشتر آرد و کاهش هزینه‌های تولید می شود نان با کیفیت و ارزانی دست عموم ملت رساند.

وی تصریح کرد: درصد افزایش حقوق طبق اعلام مراجع مربوطه طی سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۸ به این شرح است (سال ۹۴، ۱۷درصد) (۹۵، ۱۴درصد) (سال ،۹۶ ۱۴،۵درصد)(سال ،۹۷ ۱۹،۵ درصد) (سال ۹۸، ۳۶،۵درصد) مجموع آن  ۱۰۱،۵ درصد است در حالی که درصد افزایش حقوق کارگران نانوایی از سال ۹۳ تاکنون صفر بوده است، و به طبع افزایش حقوق کارگران حق بیمه تأمین اجتماعی نیز افزایش می یابد که از روزانه ۱۵۰۰تومان در سال ۹۳به روزانه ۱۱هزار تومان در سال ۹۸ منجرگردیده و در کمال تعجب نانوایان بدون افزایش حقوق طی ۵سال مجبور به پرداخت حق بیمه اعلام شده از سوی اداره بیمه می‌باشند.

نانوایان در معرض انواع بیماری ها هستند

عضو هیئت‌مدیره اتحادیه نانوایان قمی گفت: دولت هزینه های تولید نان را به بخش خصوصی واگذار کرده ولی قیمت آن را دست خود نگه داشته است، نانوایی از مشاغل سخت و زیان آور محسوب می شود و به ازای هر ۱سال کار ۶ماه تخفیف سابقه بیمه تعلق می گیرد، ایستایی بودن کار و زمان فعالیت بالا موجب کمردرد ، درد مفاصل و واریس و بیماری‌های عروقی می شود زود بیداری موجب آسیب به سلامتی روحی و افزایش استرس و تنش در زندگی شخصی می شود، گرمای تنور در تابستان(۶۰درجه سانتی‌گراد) موجب بروز مشکلات و بیماری‌های جنسی شده و از طرفی مصرف آب یخ و سرد که اغلب نانوایان جهت رفع عطش و پایین آوردن دمای بدن در تابستان مصرف می کنند باعث بروز بیماری‌هایی صعب‌العلاج (سرطان در قسمت گوارش)و نیز موجب آسیب جدی و از بین رفتن دندان‌های آنان می‌شود.

پرچگانی گفت: اگر منصفانه نگاه کنیم نانوایان نه تنها مانند سایر شهروندان می‌بایست از حقوق اجتماعی برخوردار باشند بلکه به خاطر همه‌ی این معضلات باید از حقوق و تسهیلات بیشتری بهره‌مند باشند تا تسکینی بر آلام آنان باشد، عمده ی نانوایان از طبقه پایین جامعه می‌باشد ولی گاها نگاه مردم و مسئولین نظارتی به نانوایان به عنوان یک قانون شکن که سعی در سودجویی بیشتر دارد بسیار نابجا و دردناک است، دولت موظف به تأمین نیازها و حقوق این قشر محترم که قوت مردم را روزانه به دستشان می‌رساند می‌باشد.

عضو هیئت‌مدیره اتحادیه نانوایان قمی  تأکید کرد: آخرین تغییر اساسی در قیمت نان به سال ۱۳۹۲ بازمی‌گردد، طبق محاسبات تورم، افزایش نهاده‌های تولید و افزایش حقوق کارگران قیمت نان از سال ۹۲ تاکنون می‌بایست از هر کیلو ۱۴۰۰تومان به ۳۰۰۰تومان در سال ۱۳۹۸ افزایش پیدا می کرد، لازم به ذکر است قیمت آرد که دولت همواره سرکوب قیمت نان را به عدم افزایش قیمت آن تعمیم می‌دهد تنها بخشی از هزینه های پخت نان هست و بخش عمده افزایش قیمت نان سهم نانوا و کارگران نانوایی می‌باشد.

گزارش از مرضیه مهدیلو

انتهای پیام/170
http://qomefarda.ir/9785
اخبار مرتبط

نظرات شما